Откриват 111-метровия пилон в Рожен

2
Националният флаг ще бъде донесен от 300 доброволци
Националният флаг ще бъде донесен от 300 доброволци Видео: NOVA

Националният флаг ще бъде донесен от 300 доброволци

Официален старт на ежегодния Роженски събор и официално откриване на спорния едноименен пилон в Родопите, предава NOVA.

Трибагреникът с площ от 1100 квадратни метра беше осветен вчера и ще бъде издигнат тази вечер на височина от 111 метра след няколко технически проби през изминалите дни.

Националният флаг ще бъде донесен от 300 доброволци, а издигането му до най-високата точка на пилона ще отнеме до седем минути.

В празненствата на Рожен, които се провеждат за 125-а поредна година, е предвидена фолклорна програма, стихове на най-големите български поети, участие на Гвардейския представителен духов оркестър, тържествена заря и голямо общобългарско хоро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари