Първата от ракетните системи "Пейтриът" стигна до Украйна

1
Системата все още не е приведена в експлоатация на бойното поле
Системата все още не е приведена в експлоатация на бойното поле Снимка: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK, архив

Системата все още не е приведена в експлоатация на бойното поле

Военните на Украйна са получили една от двете системи за противоракетна отбрана (ПРО) Patriot, обещани ѝ от САЩ и Германия, но тя все още не е приведена в експлоатация на бойното поле, съобщава британският вестник The Financial Times, цитиран от Агенция Фокус.

По данни на изданието се очаква и доставката на няколко системи Patriot от Нидерландия.

Американски системи за противовъздушна отбрана Patriot вече са разположени на територията на Украйна, обяви по-рано тази седмица министърът на отбраната на Полша Мариуш Блашчак в интервю за La Razon.

"Благодарение на усилията на Полша, по-специално, батареи Patriot и първите танкове Leopard вече са Украйна“, увери министърът.

В същото време Блашчак отбеляза, че Полша е не само основната точка за прехвърляне на помощта за Украйна, но и един от най-големите донори на Киев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    13
    война викаш ни обявили?!?
    и войската са обезоръжили викаш?!? че с какво участваха наvvik шите войски във втората фаза на всв?!? с прашки?!? война викаш ни обявили гадовете?!? ами ние участваме във войната на страната на хитлеристката коалиция, какво тамян ли да ни кадят?!? да бяха оставили да се изпълнят териториалните претенции на югославия и гърция за окупацията ни там - е точно това е окупация баш по хага! разбрап, сърдити сте на ссср, че ни е развалил рахатя под крилото на хитлер!
  • 2
    12
    Хохлоте разпоебани
    Усраинците ревът че кръв и сперма тече им от гъзът!
  • -1
    11
    До 10
    Дааа,до тук бяха спокойните дни на русофилите,от тук нататък,.... започват черните и тревожни дни....
  • 4
    10
    Дааа,
    Те и няколко "Калибър"-а и "Кинжал"-а стигнаха до Усрайна, ама доста по-бързо от „Пейтриът“-ите!
  • -4
    9
    Ванка с танка
    Да да,и сега не е война а СВО,тъпунгер.На документи е така.А на практика беше толкова хубаво,че не ни пускаха никъде Цървул руски едно си чел в училище и друго не може да ти влезе в главата.Рашките не са били окупатори ни в Чехия,ни в Полша.В Афганистан бяха на сафари...да те никога за нищо не са виновни.Има чужди агенти,вражески елементи САЩ,Запада ...всички нищо не разбираме... дебил
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари