Първа присъда за възпрепятстване на правото на глас

0
Глобиха с 500 лева мъж, заплашвал свой съселянин и унищожил личната му карта, за да не може да гласува
Глобиха с 500 лева мъж, заплашвал свой съселянин и унищожил личната му карта, за да не може да гласува Снимка: Dunavmost

Жител на село Пелишат е заплашван, унищожена е личната му карта, за да не може да гласува

Бързо разрешение получи случай в плевенското село Пелишат, свързан с възпрепятстване на упражняването на правото на глас.

На 10 октомври в полицията е получен сигнал за заплашван жител на селото, чийто документ за самоличност бил унищожен с цел да му бъде попречено да упражни избирателното си право. Два дни по-късно, на 12 октомври установеният като автор на отправените заплахи жител на същото село е задържан за срок до 24 часа, образувано е бързо производство, повдигнато му е обвинение по чл.157 ал. 1 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“, съобщиха от МВР.

На 18 октомври Районен съд - Плевен е постановил да му бъде наложено административно наказание – глоба в размер на 500 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари