"Палячи" представят иновативна огнено-светлинна постановка в Русе

2

Подобен сценарий с такива ефекти се представя за първи път в България 

За поредна година в Русе ще се състои едно много значимо културно събитие - Международен фестивал "Живи статуи", по време на което талантливите артисти от "Палячи" ще представят своята нова огнено-светлинна постановка "Квазар".

Като едни съвременни разказвачи на истории, "Палячи" ще представят пред жителите на град Русе и гостите на града една единствена по рода си “приказка”. В драматичния сюжет на спектакъла "Квазар" стои идеята за борбата за надмощие, а основният фокус е обединяването на силите. Действието се развива във време, в което човечеството и извънземните искат да изследват нови територии. 

Историята ще бъде пресъздадена с помощта на най-новите реквизити за светлинно шоу, а подобен сценарий с такива ефекти се представя за първи път в България в Русе на 18-и септември от 21:40 ч. Спектакълът се осъществява благодарение на финансовата подкрепа от Национален фонд "Култура".

Върху постановката е работено над 1 година, а зад нейната реализация стои екип от 11 души. Създателите и участниците в "Квазар" са артисти, дизайнери, компютърни специалисти, хореографи, научни работници, танцьори. Освен уникалния сюжет, екипът е създал специални костюми и реквизити за своето превъплъщение в новата постановка. Всеки ще изиграе минимум две роли. По време на целия "разказ" е предвиден и дикторски текст както на български, така и на английски език.

Освен в България, "Палячи" са участвали в събития в Румъния, Сърбия и Германия. Трупата е отличена два пъти от Гилдия Атракционни и Сценични изкуства (ГАСИ) към Съюз на артистите в България (САБ) с почетната златна значка за "Изключителен принос в развитието на огнено и светлиннно шоу в България" и за подкрепените от Национален фонд "Култура" -  спектакли "Последната сватба на Царя" и "Квазар". През 2022 година "Палячи" са и сред лауреатите на престижния национален конкурс Икар с огнения спектакъл "Последната сватба на царя", създаден с финансовата подкрепа на Национален фонд Култура“.

Постановката "Квазар" ще бъде представена на русенска сцена на 18 септември (неделя) от 21:40 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Онлайн работа
    https://videopay.is/?ref=337657
  • 2
    2
    Десислава Борисова
    Представлението ще бъде на площад "Свобода", където ще се проведе Фестивалът на живите статуи.
  • 4
    1
    Mzxlj
    Пак непълна новина! На коя сцена???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари