Международен цирков фестивал "Златен кон" ще гостува в Русе

2
Това е най-мащабното цирково събитие в Югоизточна Европа
Това е най-мащабното цирково събитие в Югоизточна Европа

Това е най-мащабното цирково събитие в Югоизточна Европа

Културният афиш тази есен носи златен заряд без аналог в България. Първият международен цирков фестивал в Югоизточна Европа „Златен кон“ ще се състои от 28 септември до 1 октомври в НДК, София. Фестивалът ще представи някои от най-бляскавите таланти на съвременния български и световен цирк за голяма радост на малки и големи, съобщават отрганизаторите.

Магията на цирковото изкуство ще се „отбие“ също в Русе (на 8 октомври) и в Пловдив (на 10 и 11 октомври), където зрителите ще се насладят на невероятните изпълнения на част от наградените артисти.

Спектакълът в Русе ще се състои в Арена Русе от 18:00 часа. Билетите се продават в мрежите на bilet.bg и kupibilet.bg

Акробатика на границите на човешките възможности, виртуозна въздушна гимнастика, изумителна дресура на папагали от Германия, неподражаем жонгльор с футболни топки от България, сензационно илюзионно шоу и клоунада на световно ниво са само част от номерата в двете състезателни програми и гала шоу на фестивала. Водещи на шеметните спектакли са Драгомир Драганов, най-големият цирков ентусиаст в България, и талантливата певица Минна.

Като Специален гост - участник на фестивала е поканен Ансамбъл Чинари, който ще вплете богатството на българските танци в един съвременен сценичен спектакъл.

За отличията на „Златен кон“ ще се конкурират циркови артисти от Армения, България, Виетнам, Германия, Гърция, Израел, Испания, Италия, Казахстан, Кения, Киргизстан , Монголия, Перу, Португалия, Румъния, Русия, САЩ, Узбекистан, Франция и Швейцария. Членове на международното жури са директори, основатели и съорганизатори на едни от най-големите и известни фестивали в света като Международния цирков фестивал в Монте Карло и на някои от най-престижните циркове - „Цирк дю Солей“, цирк „Никулин“ и др. Председател на журито е легендата Нешка Робева. А живият музикален съпровод, който добавя ВИСОКА КЛАСА към качеството на спектаклите, е поверен на световноизвестния Парижки цирков оркестър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    русенец
    А баш циркаджията Пенчо ще участва ли с някой от многобройните си номера? Трябва да участва, че да видите както е цирк и циркаджия!
  • 10
    1
    Бъфало Бъбъл
    В този град си имаме Убштинзки ЦИРК. Ама много слаби артистите. Пък и се сношават помежду си, което е непрофесионално.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари