„Палекс Груп“ направиха сделка с "Еконт"

0
„Палекс Груп“ увеличава операциите си в Европа
„Палекс Груп“ увеличава операциите си в Европа

„Палекс Груп“ увеличава операциите си в Европа с подписване на сделка с един от най-големите доставчици на транспортни и логистични услуги.

Европейската компания, специалист в палетизирани товари, ще започне да оперира в България към средата на 2016 година в партньорство с „Еконт“, който има над 40% от пазара на пратки в България.   

Новата мрежа ще стартира с централен хъб със седалище в град Пловдив и персонал от 18 човека, като ще покрива всички райони на следващия ден като стандарт, пише Арена медиа

Павел Пенчев - изпълнителен директор на „Еконт“, посочва: „Пазарът на дистрибуция на палети в България е в процес на развитие. Това е пазар, който се нуждае от специфично решение, тъй като е все още относително неструктуриран, товарните обеми обикновено се доставят чрез междуселищни линии или през куриерските мрежи, което се оказва неефективно. „Палекс“ може да предложи изпитано решение с много ясни ползи за клиентите и операторите.“

Членовете на „Палекс“ България ще получат достъп до разширяващата се мрежа на континента, географско покритие, обхващащо Великобритания, Испания, Португалия, Румъния, Италия, Франция, а съвсем скоро и страните от Бенелюкс. Новината идва докато румънското подразделение на „Палекс“ празнува четвъртата си година оперативна работа с резултати, които показват непрекъснат растеж от година на година.

„Палекс“ желаят също да установят партньорства в Германия, Унгария, Словакия, Чехия и Скандинавия.

Почти две трети от товарите на основаната през 1993 г. Еконт са за клиенти бизнес-към-потребители и потребители-към-потребители. С 520 офиса и 14 логистични центъра, управлявани от централата на компанията в Русе, Еконт оперира също и в цяла Гърция и Румъния, което разширява още повече мрежата „Палекс“.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари