ОУ "Отец Паисий" отпразнува 150-годишния си юбилей

1

На 21.11.2016 г., от 18:00 часа в Канев център на РУ „Ангел Кънчев“ се проведе празничен концерт по случай 150-тата годишнина от основаването на ОУ „Отец Паисий“.

Домакин на събитието беше г-жа Биляна Алексиева,  директор на училището, а сред официалните гости бяха г-н Станимир Станчев, заместник областен управител на област Русе, г-н Димитър Райнов, началник на РУО Русе, г-н Сашо Щерев, началник на отдел „Образование” в община Русе, г-жа Ирена Петрова, директор на дирекция „Култура и образование“ в община Русе, проф. д-р инж. Пламен Даскалов​​, зам.-ректор по развитие, координация и продължаващо обучение на РУ „Ангел Кънчев”, учители, ученици и много гости.

Заместник областният управител връчи красив букет цветя и поздравителен адрес на г-жа Алексиева, от името на доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе, в който се казва: За мен е истинско удоволствие да Ви поздравя по случай 150-тата годишнина от основаването на ОУ „Отец Паисий“. Използвам настоящото тържество, за да отправя своите най-искрени благопожелания и към учителите, учениците и родителите!

През далечната 1866/1867 година е създаден най-старият първообраз на  днешното училище „Отец Паисий“.  Вече век и половина, колективът му възпитава младите хора в нравствени добродетели, човеколюбие  и патриотизъм и дава своя съществен принос за изграждането им като достойни, знаещи и можещи  личности. “.

В своето приветствие, г-н Станчев изрази своето уважение за труда и професионализма на г-жа Алексиева и нейния екип, като подчерта,че професията, която са избрали е една от най-благородните. Той отправи и своите благопожелания към учениците, да усвояват това, на което ги учат техните учители, да бъдат упорити, любознателни и успешни.

Тържеството продължи с богата празнична програма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ходих на врачка, която ми гледа бъдещето и вика:
- Гледам вила с басейн, в двора джип, а до басейна руса жена... Виждам и теб, ама от другата страна на оградата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук