Отвориха прохода Хаинбоаз

1
Проходът е отворен и в двете посоки
Проходът е отворен и в двете посоки Снимка: БГНЕС

Проходът е отворен и в двете посоки

И в двете посоки вече е отворен Проходът Хаинбоаз, предава БНТ. Тежките зимни условия, обаче, все още са на лице. Все пак тежка остава ситуацията в област Велико Търново.

Цяла нощ главния път Русе - Маказа остана затворен за движение. Километрични колони от ТИР-ове и автомобили останаха на пътя.

Блокирани край великотърновското село Поликраище останаха и пътниците в 6 автобуса.

Преди обед частично се пропускаше движението и в двете посоки по пътя Русе - Маказа - сега е възстановено.

"Вече 12 часа не сме мръднали. Никой не ни казва какво се случва", сподели един от шофьорите.

"Близо 12 часа чакаме, уморени сме, в държавата е проблемът", каза друг потърпевш.

Другият тревожен сюжет от сутринта е, че около великотърновксото село Поликраище има няколко автобуса с жени, ходили на екскурзия до Румъния, които са закъсали на пътя. Причина за това, че пътят беше затворен, е аварирал тежкотоварен автомобил, който не е позволил на машините да започнат да разчистват навреме.

"Тази сутрин, около 4 ч., шофьорите бяха изнервени понеже са пренощували в автобуса. Видимо в недобро настроение. Бяха на възраст около 40-50 г., с тях нямаше малки деца", заяви директорът на дирекция "областно пътно управление" - Велико Търново инж. Венцислав Ангелов.

"Навяванията на места са около 5 м. Има огромни преспи, постоянно аварират тежкотоварни машини", каза областният управител на област Велико Търново Ивайло Здравков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари