Отвори първата в света Bitcoin банка

0
Банката е собственост на берлинския стартъп Bit Trust Services, който е разпространител на blockchain технологиите и е със седалище в Берлин
Банката е собственост на берлинския стартъп Bit Trust Services, който е разпространител на blockchain технологиите и е със седалище в Берлин

В столицата на Австрия отвори врати първата в света bitcoin банка.

Финансовата институция Bitcoin-Bank, кръстена на виртуалната валута, дава възможност на клиентите си да обменят на евро в bitcoin и обратното, както и да получават разнообразна информация за валутата, пише Economic.

Банката е собственост на берлинския стартъп Bit Trust Services, който е разпространител на blockchain технологиите и е със седалище в Берлин. Целта на създаването на банката е, че покупко-продажбите на виртуалната валута е в пъти по-бързо, отколкото другите валутни сделки и може да бъдат извършвани без посредник, заяви пред ORF управляващият директор на Bit Trust Магдалена Исбрандт.

Според съоснователят на Bitcoin Австрия Андреас Петерсон, другият плюс при разплащане с bitcoin е анонимността. Това води до висока степен на неприкосновеност на личния живот. При покупки продавачът не разполага с лични данни на купувача, а за извършване на транзакциите не са необходими кредитни или дебитни карти.

Първият bitcoin банкомат се появи в Австрия преди около три години. Към днешен ден във Виена заплащане с помощта на валутата поддържат 20 компании и заведения, включително барове, ресторанти и други.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари