Отцепниците от ИТН ще правят гражданско сдружение

0
Всеки от независимите ще гласува подкрепа или ще отхвърли кабинет с мандат на БСП на база на собствените си убеждения
Всеки от независимите ще гласува подкрепа или ще отхвърли кабинет с мандат на БСП на база на собствените си убеждения

Склонен съм да направя компромис, но само ако ИТН не предложат министри", каза проф. Николай Радулов

"Решихме да направим гражданско сдружение с хора, напуснали "Има такъв народ" още след първите избори. То ще има няколко основни цели, сред които борба с корупцията, обществен ред и сигурност, промени в специалните служби и независима енергетика".

Това заяви независимият депутат проф. Николай Радулов в Bulgaria ON AIR

По думите му организацията не си е поставила за цел обезателно да се включи в следващите избори, но вариантът да се коалират с някоя от партиите не е изключен.

"Целите, които си поставяме, са най-близко до "Продължаваме промяната", поясни той. Радулов допълни, че ако му бъде предложено място в предизборните листи от квотата на управляващите в оставка, би го обмислил. Ако до коалиция обаче не се стигне и гражданите ги подкрепят, те са готови да сформират и своя партия.

Бившият депутат от "Има такъв народ" подчерта, че всеки от независимите народни представители ще гласува подкрепа или ще отхвърли кабинет с мандат на БСП на база на собствените си убеждения.

"Склонен съм да направя компромис, но само ако ИТН не предложат министри", каза Радулов, според когото от "Има такъв народ" са готови да преглътнат Бойко Рашков, заради резултатите от последните социологически изследвания.

Според него паниката относно потенциалното им отпадане от следващ парламент принуждава партията да се съгласява с всичко.

"Съмнявам се, че те са искрени в намеренията си. Това е временно състояние. Само и само да оцелеят, те искат още малко време, за да се опитат да преструктурират това, което е останало", смята Радулов.

От думите на независимия депутат пред Bulgaria ON AIR стана ясно, че няма гаранции, че "Има такъв народ" няма отново да излязат от коалицията и ще се наложи "да се молим да минем зимата".

По отношение на кандидатурата на Бойко Рашков за шеф на Антикорупционната комисия, проф. Радулов обобщи, че подобно решение би било показателно за това дали новата коалиция в действителност иска да се бори с корупцията. Все пак обаче смята, че при избор на председател на организация с толкова големи правомощия, би било добре да има още кандидатури.

"Бойко Рашков направи каквото можа в МВР. Организацията за борбата с престъпността в страната е създадена така, че на входа и на изхода стои прокуратурата. Когато иска - завежда дела, а когато не иска - не го прави", заключи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Политика и празнословие ...
    "Корупция" - като формално понятие е дъвка в устата на всеки. На практика никой и никога не се е справил и няма да се справи с корупцията, която е част от съществуването на човечеството.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари