Радостин Василев: Ръководството на ИТН се притеснява от Бойко Рашков

0
Целта им била да възстановят ГЕРБ и ДПС във властта
Целта им била да възстановят ГЕРБ и ДПС във властта Видео: NOVA

За мен е наложително да се отива на избори

В сферата на фантастиката е да се намерят още няколко гласа, които да подкрепят създаването на правителство. Наложително е да се отива на избори. Не съм разговарял с никой от колегите от момента, в който съм взел решението, че напускам. Това каза министърът на спорта в оставка Радостин Василев в ефира на NOVA. Той е един от тези, които напуснаха партията на Слави Трифонов "Има такъв народ".

"Те живеят в среда, която е обострена и не бих очаквал подкрепа от никой от тях", добави той по отношение на бившите си съпартийци.

По думите му днес очаквал БСП да направят план как да действат. "И ако няма шанс за съставяне на правителство, по скоро БСП няма да предложи премиер", предположи той.

"По време на консултациите не видях разминавания между ДБ, БСП и ПП. В записа няма нищо притеснително. Чест прави на Христо Иванов, че споделя със своите колеги всичко, което се случва по време на преговорите", каза той по повод на разговора на съпредседателя на ДБ с парламентарната група, който беше излъчен на живо.

Според Василев притеснителното било, че Тошко Йорданов възприема КПКОНПИ като бухалка. "Познавам го доста добре и смея да твърдя, че точно това е имал предвид", добави министърът на спорта в оставка.

"Целта на тази партия е възстановяване на ГЕРБ и ДПС във властта", смята той.

Според него ръководството на ИТН има притеснения от Бойко Рашков.

"Най-малкото лидерът на партията не е подал декларация пред КПКОНПИ, което е неуважение към институциите", добави Василев. Той уточни, че Слави Трифонов винаги подхождал напук, но скоро щял да получи своя резултат.

За Василев причината за напускане на коалицията били финансови интереси на хора извън политиката. Той чувал името на Орлин Алексиев още преди да напусне партията.

Според него и това, което станало на ГКПП Капитан Андреево било също основание. Дошло било времето, в което трябвало да арестуват съдии и прокурори. Василев атакува и шефа на ВАС Георги Чолаков, който е бил в съставите, гледали трите дела на "Евролаб 2011" срещу БАБХ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари