Отровното трио: Въстанието продължава! Мутри вън!

1
Събраните от ГЕРБ 120 подписа за внасяне на проекта на нова конституция не само че не успокоиха протестиращите, но дори ги амбицираха за още по-категорично настояване за оставка
Събраните от ГЕРБ 120 подписа за внасяне на проекта на нова конституция не само че не успокоиха протестиращите, но дори ги амбицираха за още по-категорично настояване за оставка

Великото народно въстание срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, "избухнало" на 2 септември, ще продължи.

Това обявиха част от лидерите на протеста – ПР експертът Арман Бабикян, адвокат Николай Хаджигенов и проф. Велислав Минеков, известни като "Отровното трио".

2 септември е 56-ят ден от антиправителствените протести, които от тази дата вече не обещават да са мирни.

Събраните от ГЕРБ 120 подписа за внасяне на проекта на нова конституция не само че не успокоиха протестиращите, но дори ги амбицираха за още по-категорично настояване за оставка.

"120 за обсъждане на Велико народно събрание, което няма да се състои, защото няма 160 гласа! Сега всички видяха, че става дума само за задържане на власт и шанса да си купят изборите. Въстанието продължава! Мутри вън", зарече се "Отровното трио", предава Mediapool.

Протестиращите в центъра на София вече 10 часа скандират "Оставка" и "Мутри вън". След ескалацията на напрежение преди обед, когато полицията влезе в сблъсък с гражданите и използва лютив спрей, протестът временно се поуспокои в следобедните часове. Много вероятно е обаче вечерта негодуванието да се засили отново, защото към "триъгълника на властта" вече се насочват граждани, приключили работа.

Блокада на "Дунав мост"

По обяд в деня на Великото народно въстание бе блокиран и Дунав мост при Русе. Блокадата започна в 9.30 часа сутринта и първоначалните планове бяха да продължи до 20 часа в сряда. В резултат движението на автомобили бе чувствително затруднено, а на камиони от Румъния тотално блокирани.

Протестиращите обаче промениха плановете си към 17 часа и отвориха пътя към моста, защото стана ясно, че се е случило пътно произшествие по тесния обиколен път, който беше въведен от полицията през село Николово и Източната промишлена зона.

Допълнителен аргумент е бил фактът, че на румънска територия са се образували километрични опашки от изчакващи камиони, за които беше невъзможно да преминат границата към България.

Независимо от опашките протестиращите са категорични, че „това е начинът в Европа да разберат българските проблеми - със затварянето на вратата към нея“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари