Отпада референдумът за чист въздух в Русе

0
Областният управител Галин Григоров е издал заповед за прекратяване на преписка за провеждане на местен референдум
Областният управител Галин Григоров е издал заповед за прекратяване на преписка за провеждане на местен референдум Снимка: Севдалин Емануилов‎

Областният управител Галин Григоров е издал заповед за прекратяване на преписка за провеждане на местен референдум за чист въздух по искане на Инициативен комитет.

Същата е поместена на интернет страницата на Областна администрация. Аргументите на Галин Григоров са, че събраните подписи са по-малко от 10% от гражданите с избирателни права в съответната община, район или кметство, което противоречи на закона.

Областна администрация посочва, че броят на коректните записи е 14 279, което се потвърждава и от ГД ГРАО. Към датата на вписване на предложението в регистъра – 25 януари 2019 г. числеността на лицата с избирателни права, които имат постоянен адрес в община Русе е 152 083. Сред тях има и установени 51 лица с чуждо гражданство.

Припомняме, че с решение Общински съвет Русе отхвърли провеждането на референдум за чист въздух. Инициативният комитет не е обжалвал решението, което автоматично е влязло в сила. Така двете местни власти приключват с казуса за допитване на гражданите .   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари