Отново смениха ръководството на "Ел Би Булгарикум"

0
Причините са извършване на недобросъвестни действия и недостатъчен контрол при извършване на управление на дружеството, твърдят от ДКК
Причините са извършване на недобросъвестни действия и недостатъчен контрол при извършване на управление на дружеството, твърдят от ДКК Снимка: БТА

Причините са извършване на недобросъвестни действия и недостатъчен контрол при извършване на управление на дружеството, твърдят от ДКК

Съветът на директорите на "Държавната консолидационна компания" (ДКК) е сменил ръководството на дъщерното си дружество "Ел Би Булгарикум", съобщиха от фирмата.

Новите промени все още не са вписани в търговския регистър показа проверка, направена от БНТ. Само преди месец беше сменено и самото ръководство на компанията-майка ДКК.

Намален е съветът на директорите от петима на трима членове като са назначени нови хора - Христо Иларинов Михайловски, като независим член, Ивайло Цветанов Лилов и Анна Людмилова Радовска, като представители на държавата. Те ще заемат този пост до провеждането на конкурс както е по закон. За нов изпълнителен директор е избран Ивайло Лилов, който е бил член в съвета на директорите на ДКК.

"Решението на едноличния собственик на капитала на „Ел Би Булгарикум“ ЕАД е взето след направен пълен анализ на ефективността на управлението на дружеството. След внимателен преглед на получената информация ръководството на ДКК констатира факти и обстоятелства, които дават основание да се изкаже обосновано предположение за извършване на недобросъвестни действия и недостатъчен контрол при извършване на управление на дружеството", пише в съобщението на ДКК.

По данни на дружеството има сигнали за постъпили нарушения в управлението на компанията. Поради същата причина беше отстранено и предходното управление на "Ел Би Булгарикум" през февруари тази година. Тогава от поста изпълнителен директор беше освободен Николай Маринов. Маринов отправи контраобвинения - според него той е отстранен заради частни интереси, а ДКК е упражнявала политически натиск и се е намесвала неправомерно в работата на дружеството.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари