Отложиха дело за блъснат пешеходец на булевард „България“

0
Нередовно призован пострадал доведе до отлагане на дело за блъснат пешеходец
Нередовно призован пострадал доведе до отлагане на дело за блъснат пешеходец Снимка: Dunavmost

Нередовно призован пострадал доведе до отлагане на дело за блъснат пешеходец

Нередовното призоваване на един от пострадалите стана причина Окръжен съд – Русе да не даде ход на разпоредителното заседание по дело за блъснат пешеходец на бул. „България“ на 05.07.2019 г.

Срещу неосъждания А. Г. е внесен обвинителен акт за това, че при управление на лек автомобил е нарушил една от разпоредбите на Закона за движение по пътищата, задължаваща го да намали скоростта и да спре при възникнала опасност, и по непредпазливост причинил смъртта на Е. П. Според прокуратурата, пешеходецът, който бил с концентрация на алкохол в кръвта 3,04 промила, без да се огледа, прескочил предпазната ограда и предприел пресичане на бул. „България“ близо до бензиностанция „Еко“. В този момент подсъдимият, управлявайки „Фиат Пунто“ с 60 км/ч в посока София, насочил колата вляво в опит да избегне сблъсък, но въпреки това настъпил удар между предната част на автомобила и тялото на пешеходеца. В резултат на това Е. П. получил тежки увреждания, от които починал на място.

В днешното разпоредително заседание стана ясно, че подсъдимият ще поиска делото да протече по реда на съкратеното производство. За да бъдат спазени процесуалните правила, това ще бъде възможно след редовното призоваване на всички страни по делото в следващото заседание на 12.05.2021 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари