Отличиха млади автори от цялата страна в Деня на народните будители

0

Празничен концерт по повод 1 ноември – Ден на народните будители и церемония по награждаване на първенците от седмия национален конкурс за литературно творчество и журналистика се проведе днес в зала „Европа“ в Доходното здание.

В седмото издание на конкурса „Стоян Михайловски“ взеха участие 198 млади автори от цялата страна с 205 творби и 17 колектива. Техните произведения бяха оценени от жури с председател доцент д-р Руси Русев и членове Нели Пигулева и Пламен Атанасов.

Официални гости на събитието бяха зам.-кметът по хуманитарни дейности г-н Иван Григоров и директорът на дирекция „Култура и образование“ г-жа Ирена Петрова.

Г-н Григоров поздрави организаторите и гостите на събитието и прочете поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов. Също така той връчи наградите на участниците от третата възрастова група /VIII-XII клас/ и наградите за колективно участие. Г-жа Ирена Петрова награди участниците до IV клас-първа възрастова група.

Русенката Никол Иванова от клуб „Приятели на книгата“ към Общински детски център за култура и изкуство  бе отличена с втора награда в раздел „ПРОЗА“. Поощрения получиха колективните участия на „Съвременици“ от ПГО „Недка Иван Лазарова“ – гр. Русе и електронните вестници „25 часа“ и „Грингос“ към СОУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“–гр. Русе.

В празничния концерт взеха участие ДЮФА „Зорница“, Детска вокална група „Слънце“, младите певици Ана, Натали, Марияна и дуетът на Деница Дончева и Иван Паришков. Събитието бе закрито с „Химна на народните будители“ изпълнено от  Детски хор „Дунавски вълни“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари