Откриват фестивала „Златен ритон“ в Пловдив

0
Фестивалът за българско документално и анимационно кино ще продължи до 21 декември
Фестивалът за българско документално и анимационно кино ще продължи до 21 декември Снимка: БНТ

Фестивалът за българско документално и анимационно кино ще продължи до 21 декември

С прожекция на филма „100 години хвърча по камъните“, с режисьор Станислава Калчева, посветен на Атанас Кръстев – Начо Културата старттира 27-то издание на фестивала за българско документално и анимационно киноЗлатен ритон“ в Лъки Дом на киното.

В рамките на фестивала, който продължава до 21 декември ще бъдат показани 90 филма. 60 от тях са включени в състезателната програма, от които 21-анимационни, предаде БНР.

В паралелната програма „Открити хоризонти“ ще бъдат показани 25 филма, които не са включени в конкурса, но показват любопитна тема или подход. Още 4 филма ще ни припомнят творчеството на незабравимите Бинка Желязкова и Малина Петрова. Специална изненада за зрителите на фестивала е прожекцията на дигитално реставрирано копие на филма „Балканската война“ – част от проект на Националната филмотека за дигитализация на стари филми.

Фестивалът „Златен ритон“ се провежда с финансовата подкрепа на община Пловдив и е част от Културния календар на общината за 2023 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари