Фестивал „Ромите и киното“

2

От 27-ми до 29-ти юни предстои провеждането на фестивала „Ромите и киното“, организиран за втора поредна година по проект „Интегриран подход на Община Русе за интеграция на роми и други уязвими групи на територията на общини в Област Русе“ с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения Европейски съюз.

В първото му издание (юни 2017 г.) русенци и гости на града имаха възможността да гледат три знакови филма, представили световната колекция на филмовото изкуство, посветена на ромските бит и култура – „Черна котка, бял котарак“ (режисьор Емир Кустурица), „Таборът отива към небето“ (режисьор Емил Лотяну) и „Срещал съм и щастливи цигани“ (режисьор Александър Петрович).

Второто издание на фестивала отново включва три филма, като всеки един от тях е посветен на етнокултурната идентичност и ще се излъчат в Пленарна зала на Община Русе от 18 ч. След откриването на 27-ми юни, ще се прожектира  „Лудия чужденец“ на режисьора Тони Гатлиф. През втория ден, 28-ми юни, фестивалът ще продължи с филма „Черна лястовица“ с режисьор Георги Дюлгеров, а в последния ден ще се излъчи филма „Циганско време“ на Емил Кустурица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Смеех се на дебелите - надебелях...
Смеех се на лудите - полудях...
Сега се смея на богатите.
Няма ефект!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари