Откриха теч на петролопровода "Дружба" в Полша

0
Петролопроводът е основният път, по който суровият петрол достига до Германия
Петролопроводът е основният път, по който суровият петрол достига до Германия

Засегната е една от двете нишки на трасето в близост до град Плоцк

Теч е установен на петролопровода "Дружба" в частта му, която преминава през територията на Полша. Това съобщи Ройтерс позовавайки се на оператора на тръбопроводната инфраструктура PERN.

Засегната е една от двете нишки на трасето в близост до град Плоцк, който се намира в централната част на страната.

Петролопроводът е основният път, по който суровият петрол достига до Германия. Към този момент причините за инцидента не са известни - релефът в повредената нишка е бил изключен веднага. Втората линия на газопровода работи без промяна, посочват от PERN, предава БТА.

Други елементи от инфраструктурата на PERN, включително Померанската секция, която транспортира суров петрол, идващ с танкери до Полша, а след това и до Германия, работи в стандартен режим.

Спасителните служби на PERN и Държавната противопожарна служба незабавно са отишли ​​на място, за да оценят ситуацията, да обезопасят района и да започнат спасителни операции.

В този момент всички служби на PERN (технически, оперативни, вътрешна пожарна и опазване на околната среда) предприемат действия в съответствие с алгоритмите, предвидени за този тип ситуации, посочват още от компанията оператор на съоръжението.

Местопроизшествието е обезопасено, добавят от PERN.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари