Теч по петролопровода "Дружба" в Полша

1
Изтичането е открито близо до град Ходеч
Изтичането е открито близо до град Ходеч

Изтичането е открито близо до град Ходеч

Полската компания оператор ПЕРН (PERN) съобщи, че снощи е установила теч по една двете тръби на петролопровода "Дружба", пренасящ петрол от Русия за Европа, и е спряла изпомпването на петрол по нея, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Изтичането е открито близо до град Ходеч в Централна Полша, на една от двете тръби от западния участък на "Дружба", по който суровият петрол стига до Германия, уточни компанията.

Тя отбеляза, че втората тръба работи без промяна, че няма опасност за здравето на местните жители и че причината за инцидента се разследва.

Компанията не посочи, как ще се отрази случилото се върху доставките и кога се очаква тръбата да бъде поправена.

"Другите елементи от инфраструктурата на ПЕРН, включително участъкът в Поморското воеводство, по който доставяният в Полша с танкери суров петрол се изпомпва и се насочва към Германия, работят в обичаен режим", казаха от компанията.

На мястото на инцидента са изпратени пожарникари и аварийните служби на ПЕРН, които обезопасяват района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари