Русия спря доставките на петрол за Полша

3
Това се случва ден след като Европейският съюз прие нов пакет от санкции срещу икономиката на Русия
Това се случва ден след като Европейският съюз прие нов пакет от санкции срещу икономиката на Русия

Това се случва ден след като Европейският съюз прие нов пакет от санкции срещу икономиката на Русия

Русия престана да доставя петрол на Полша през петролопровода "Дружба" в рамките на последния действащ договор, обяви полският петролен гигант "Пе Ка Ен Орлен", цитиран от Франс прес.

Доставките по въпросния договор покриват около 10% от нуждите на "Пе Ка Ен Орлен", се казва в изявление на полската компания, адресирано до Франс прес.

"Доставките за Полша по петролопровода "Дружба" бяха спрени от руската страна", изтъква полската компания.

Полската компания съобщава за спирането на петролните доставки ден след като Европейският съюз прие нов пакет от санкции срещу икономиката на Русия, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

"Пе Ка Ен" увери, че спирането на доставките от Русия няма да се отрази върху достъпа до петрол на полските клиенти и че "(отсега нататък) целият обем на доставките може да бъде гарантиран по море".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    🎃🎃🎃
    10% на държава, като полша, с такъв транспортен бранш.... заболял ги е панкреаса, гаранция. Сега като им намерят заместител цената на дизела вече ще бъде съвсем друга. Но сащ ще им реши всички проблеми и неудобства и пак ще карат евтино навсякъде. 😄😄😄
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари