Откриха спортна площадка и кът за отдих в Горно Абланово

1
Събитията бяха уважени от общински съветници и много местни жители
Събитията бяха уважени от общински съветници и много местни жители

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, кметовете на Община Борово Валентин Панайотов и село Горно Абланово Росен Иванов откриха днес нова спортна площадка и кът за отдих в населеното място.

Събитията бяха уважени от общински съветници и много местни жители, информира Дарик.

8 нови пейки има вече в зоната на центъра, изградена е беседка за отдих, монтирани са люлки, 15 кошчета за смет. Поставени са врати за футбол, а около спортната площадка има поставена дървена ограда. Допълнително са посадени 20 дръвчета.

Проектът е с одобрено през месец март финансиране по националната кампания „Чиста околна среда 2015“ и обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс „Обичам природата и аз участвам“.

Стойността е до 10 000 лева. Той е част от 234 реализирани успешно в страната при депозирани над 1000 проекта.

Тази зона ще се превърне в място за различни спортни прояви – състезания, детски, забавни игри и др.

Дейностите целят превенция на отпадането от училище, особено на децата от етническите малцинства, за които тази опасност е много сериозна, превенция на нерегламентираното ползване на наркотици, опиати, алкохолна зависимост, вандалски прояви, превенция на дейности, замърсяващи околната среда и др.

След изграждането ще се проведат редица обществени прояви, които ще целят възпитание в дух на опазване на общинската собственост, уважение към изградено и превенция от вандалски прояви.

Ще се стимулира местната общност да проявява отговорност към опазване на новите спортни и детски съоръжения.

С този активен общински и местен кмет и техния нов екип нещата ще станат, увери народният представител Пламен Нунев. Малките населени места ще станат приоритет в програмата на новия общински кмет.

В мандата аз държа всяка година в кметствата да откриваме по нещо, макар и малко, добави той.

Депутатът връчи на Валентин Панайотов икона на Св. Георги Победоносец, като му пожела да води общината напред и да постига успехи в работата си.

Пълен комплект спортни екипи за местния детски отбор и футболни топки бяха дарени днес. Целта е подпомагане в бъдещ турнир догодина, в който да се включат тимове от други съседни населени места.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари