Откриха редица здравословни проблеми на Алексей Навални

0
Може да се наложи оперативно лечение на опозиционера
Може да се наложи оперативно лечение на опозиционера Снимка: Facebook

Може да се наложи оперативно лечение на опозиционера

Лекуващите лекари на Алексей Навални в затвора докладваха какви са резултатите от прегледа, направен от т.нар. граждански медици. Заедно с двете хернии на гръбначния стълб са се появили кисти на черния дроб, има и нарушение на чувствителността на краката. Това е обяснено в писмо на затворническите лекари до ръководството на поправителната колония, в която Навални излежава присъдата си. Писмото бе публикувано в "Новая газета", предаде вестник СЕГА.

Затворническите лекари отбелязват, че обследването е направено от независима група медици, в чиито действия няма конфликт на интереси.

Медицинските документи включват заключения на невролог, неврохирург, гастроентеролог, нефролог, биохимичен анализ на кръвта и урината, ЯМР на гръбначния стълб и др. Изследванията са от 20 април.

Установено е, че има изменения в проводимостта на нервните окончания и на двата крака. Снимките показват кисти в черния дроб и проблеми с жлъчния мехур. Има отклонения и в анализа на кръвта и урината. Неврологът е установил намаляване на коремните рефлекси, рефлексите на сухожилията на ръцете, отсъствие на рефлекс в коляното на десния крак и забавени рефлекси на лявото коляно.

Диагнозата на т.нар. граждански лекари е остеохондроза, две хернии на гръбначния стълб, хроничен панкреатит и холецистит, чернодробни кисти. Лекарите не изключват нуждата от хирургическа намеса заради енефективността на провежданата терапия и обостряне на симптоматиката.

Навални прекара в гладна стачка от 31 март до 23 април, за да бъде прегледан от граждански лекари. Навални се оплаква от силни болки в гърба, които обездвижиха и крака му. Все още не е ясно какво ще реши затворническата администрация за лечението на опозиционера.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари