Почина Алексей Навални

1
Руският опозиционен лидер издъхна в затвора
Руският опозиционен лидер издъхна в затвора Снимка: AP

Това съобщиха от руската служба, която отговаря за затворите

Руската служба, която отговаря за затворите, съобщи, че критикът и противник на Путин Алексей Навални е починал.

На 16 февруари 2024 г. в поправителна колония № 3 осъденият А. А. Навални се почувствал зле след разходка, като почти веднага загубил съзнание", се казва в изявлението, предаде NOVA.

Според службата, на място незабавно са пристигнали медицинските работници на институцията. Бил е извикан екип на спешна медицинска помощ. Проведени били всички необходими реанимационни мероприятия, но те не са дали положителни резултати.

"Лекарите от спешна медицинска помощ са потвърдили смъртта на осъдения", се казва още в изявлението.

Преди Коледа 47-годишният Навални бе преместен в затворническата колония "Полярен вълк" в поселището Харп, отвъд Полярния кръг. Две трети от времето, в което бе в затвора, Навални прекара основно в карцера. През август 2020 г. бе направен опит да бъде отровен с "Новичок" и оцеля по чудо. После няколко месеца се възстановяваше в Германия, но през януари 2021 г. реши да се прибере в Русия. Бе вкаран в затвора през февруари 2021 г. по старо, скалъпено дело за измама. Година по-късно бе осъден на още 9 години за тероризъм и екстремизъм и преместен в колония с по-тежък режим. Навални бе открит критик на режима на Путин.

"Според решението на семейството на Навални нищо не коментирам. Сега ще видим какво става. Адвокатът на Алексей бе при него в сряда. Тогава всичко беше наред", заяви другият адвокат на Навални пред "Новая газета" Леонид Соловьов.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира, че всичко ще бъде изяснено от ФСИН, а причината за смъртта ще я изяснят медиците. Той добави, че на президента Путин е докладвано за смъртта на Навални.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    58
    ptica
    до до 56 " Хайде да не ни подценяваш, а! " ако си русенец, а не поредния селчо окопал се в Русе, ще знаеш имената и хората, за които писах. Ако си на село, Русе не е далеч, разходи се до ВИММЕС или техническото училище, там ще ти кажат кой е (беше) Огнян Пенчев, къде е учил и т н. Повече не ми се разправа със селчовци.
  • 4
    57
    до 56
    Че ти си направо активен борец против комунизЪма, бе! Вярваш ли си на простотиите? А очакваш ли някой да ти вярва и да те приеме за нещо повече от комплексиран нещастник, намерил поле за изява в анонимния нет?:) Хайде да не ни подценяваш, а! Бъди здрав/здрава! Най-вече психически!
  • -3
    56
    ptica
    до разсъждавам "Путин (може да е дементен, но не е зъл убиец:)" Точно зъл убиец е, не можеш да уловиш руската логика на злото - кога го правят от чиста злоба, кога за да докажат че светът се върти около тях, кога просто за спорта. Имам много наблюдения и личен опит от руската доброта - как вкараха сина на шефа на русенската полиция Пенчев в психото когато учеше в Москва, защото Огнян просто казал, че нещо не е правилно. Как се опитваха и мене да спипат, ама не можаха благодарение на братската помощ на арменския народ, който ме скри. Та за Навални - предния ден на видеото се вижда как се подиграва със съдията и го опонира (явно не умее да прави това добре) и на следващия ден умира - напълно в руски стил, ама много напълно.
  • 4
    55
    разсъждавам
    Кому е изгодна смъртта му? Путин да вади нож на умряло куче - за какво му е да разлайва противника по време на война? От другата страна са глобалистите - каква би била тяхната мотивация? - да тушират вестта за падането на Авдеевка - да заглушат одобрението на западняците след интервюто на Карлсън - да не се пише за убийството на Гонзало Лира и предстоящата екстрадиция на Асанж - горкият Байдън да не изглежда чак толкова отчайващо зле предизборно в съпоставка с Путин (може да е дементен, но не е зъл убиец:) - и най-вече, яхайки тази вълна да осигурят поредна порция милиарди "за Украйна", които да изперат и да си делнат
  • 1
    54
    тоя ли беше
    заснет на видео как иска от агента на Ми6 Джеймс Форд 10-20 милиона долара годишно за организиране на цветна революция в Русия!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари