Откриха новата академична година в Русенския университет

1

Днес, се състоя официалното откриване на новата академична година в Русенския университет „Ангел Кънчев“.

На събитието присъстваха Негово преосвещенство Митрополит Наум, народните представители Пламен Нунев, Светлана Ангелова, Свилен Иванов, Любомир Владимиров и Георги Недев, областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, председателят на ОбС проф. Христо Белоев, зам.-кметовете на Община Русе инж. Димитър Наков и Наталия Кръстева, генералният консул на Русия в Русе Татяна Грушко, началникът на РИО на МОН Димитър Райнов, преподаватели, студенти и гости.

Церемонията започна с приветствие от ректора на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Велизара Пенчева, която даде началото на новата академична година 2016-2017.

Инж. Наков поздрави всички присъстващи студенти и гости от името на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов. „В продължение на десетилетия русенската Алма матер е доказала и продължава да доказва висок академичен професионализъм, устойчиво развитие и просперитет. От създаването си, висшето училище неизменно е следвало изискванията на времето, извървявайки дългия път от висше училище по селскостопанска техника, през утвърждаването си като една от най-добрите политехники в България, до заемането на своята стабилна позиция сред университетите у нас и в Европа“, добави зам.-кметът Наков.

Тази година над 1600 първокурсници влизат в аудиториите на Русенския университет. 75 са новоприетите бъдещи бакалаври с отличен успех, а трима от тях са пълни отличници.

Приветствия от името на студентите първокурсници отправиха Александра Дериволкова от Нова Загора, приета с максимален бал в специалност „Информационни и комуникационни технологии“ и Радостина Пейчева от Тутракан, която постъпва в Русенския университет също с максимален бал и ще учи „Български език и история“.

След официалната церемония пред Ректората, откриването на учебната година продължи по факултети. В залите, новите студенти се срещнаха за първи път със своите преподаватели и колеги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари