Откриха изложбата „150 години Руско консулство в Русе“!

0

Заместник областният управител Явор Янчев присъства на откриването на изложбата „150 години Руско консулство в Русе“ в Регионална библиотека „Любен КаравелоРусе, която е посветена на Деня на Русия – 12 юни.

Сред официалните гости на събитието, бяха генералният консул на Руската федерация в Русе – Татяна Грушко, зам. кметът на Русе – Наталия Кръстева, ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ – проф. Христо Белоев.

В своето приветстие г-н Янчев изрази удоволствието си, че с течение на годините връзките между двата народа продължават да укрепват и да се развиват. Той каза:

Радостно е, че днес русенци и гостите на града ще имат възможност да се докоснат до експозицията свързана с годишнината от създаването на Консулството на Русия в Русе, която съм сигурен, че ще се провокира интереса им и ще остави следа в тяхното съзнание! Искрено съм убеден, че тази изложба ще се превърне в една от най-запомнящите се инициативи, посветени на Националния празник на Русия – 12 юни!“.

След откриването на изложбата, се прожектира документален филм на Регионален телевизионен център – Русе „Писма от Русчук, България“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари