155-та годишнина от рождението на великия руски творец Антон Чехов

0
В Регионалната библиотека „Любен Каравелов” - Русе се проведе вечер, посветена на Антон П. Чехов
В Регионалната библиотека „Любен Каравелов” - Русе се проведе вечер, посветена на Антон П. Чехов

В Регионалната библиотекаЛюбен Каравелов” - Русе се проведе вечер, посветена на Антон П. Чехов под надслов „Вярвам, че нищо не отминава безследно” по повод 155-та годишнина от рождението на великия руски творец. Организатори на събитието бяха Генералното консулство на Руската федерация в гр. Русе, Регионална библиотекаЛюбен КаравеловРусе, Регионално движение „Приятели на Русия” – Русе и Клуб на творците към общинската организация при РСОСЗР – Русе.

Сред официалните гости на срещата бяха вицеконсулът на Руската федерация в Русе Андрей Малекей, заместник областният управител на Област Русе Явор Янчев, председателят на Общество „Руски клуб” – Русе Мевлюха Станчева, директорът на Регионалната библиотекаЛюбен Каравелов” – Русе Теодора Евтимова, както и много почитатели на руския писател и драматург.

По време на вечерта, посветена на Антон Павлович Чехов, Екатерина Трифонова от Регионално движение „Приятели на Русия” представи основни моменти от живота и творчеството му. Гостите имаха възможността да се насладят и на прожекцията на игралния филм "Мой ласковый и нежный зверь", създаден по мотиви от повестта на Чехов „Драма по време на лов”.

Заместник областният управител Явор Янчев приветства организаторите на събитието, като изрази своята радост от засвидетелстваното внимание към незабравимия руски автор на годишнината от неговото рождение. Г-н Янчев поднесе поздравителен адрес от името на Областния управител Стефко Бурджиев, в който се пише: „Изказвам своите искрени адмирации към Вашата инициатива да припомните на публиката величието на Антон Чехов. Нека тази вечер се докажат думите му: „Вярвам, че нищо не отминава безследно” и да запазим в себе си следите от делата му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари