Откриха игрище за тенис в Ново село

0

Ново игрище за тенис на корт и волейбол беше открито официално днес в Ново село.

То е изградено по Програмата за развитие на малките населени места, финансирана от Община Русе, и възлиза на 23 000 лв.

Проектът включва възстановяване на игрище за тенис на корт и волейбол с кът за отдих и игри, разположени в терен, определен за спортен комплекс, представляващ частна общинска собственост. Игрището е с обособено място за публика.

Лентата на новото съоръжение прерязаха кметът на селото Мариела Йорданова и зам.-кметът на Община Русе по устройство на територията инж. Димитър Наков. На събитието присъстваха още общински съветници и кметове на малки населени места, а водосвет отслужи отец Евгени.  От новата спортна площадка ще се възползват всички 120 ученици в училището в населеното място, децата от детската градина, както и жителите на селото.

„Моята мечта преди 5 години, когато станах кмет на Ново село, беше да възстановим целия спортен комплекс и днес я осъществих напълно. Да си пожелаем да го използваме пълноценно“, заяви Мариела Йорданова.

„За мен е изключително удоволствие да съм днес тук и да ви поздравя от името на кмета Пламен Стоилов. Виждам, че това, което е изградено по Програмата за развитие на малките населени места тази година, е много повече от миналата“, заяви зам.-кметът Димитър Наков и пожела на децата, които ще ползват игрището да са здрави, да спортуват, но и да не забравят ученето.  

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари