Откраднаха рядък вид папагал от зоопарка в Добрич

0
Нека злосторникът да знае, че когато Пепо е стресиран, крещи и може да бъде чут надалече, каза директорът на зоопарка
Нека злосторникът да знае, че когато Пепо е стресиран, крещи и може да бъде чут надалече, каза директорът на зоопарка

Откраднаха от Центъра за защита на природата и животните в Добрич папагал от редкия защитен вид "зелена амазона", който е дива форма, съобщиха от полицията.

Крадецът е проникнал в помещението с още около 70 птици като е разбил катинара.

7-годишният Пепо, който е в неизвестност, е от семейството на големите папагали, много е дружелюбен, умен и социализиран, разказа директорът на зоопарка Християн Христов, цитиран от БТА.

По думите му, птицата, чиято цена стига до 3000 лева, не може да бъде продадена на легалния пазар без документи за произход, които се съхраняват в зоопарка.

"Посегателството не е извършено от случаен човек, а от познавач, който е идвал в зоологическата градина, оглеждал е и е откраднал най-ценната птица. Нека злосторникът да знае, че когато Пепо е стресиран, крещи и може да бъде чут надалече", каза директорът на зоопарка.

Християн Христов допълни, че ще направят всичко възможно да издирят птицата и ще търсят отговорност от фирмата, която охранява центъра. Зоопаркът в Добрич, който е изграден по българо-швейцарски проект, е дом на повече от 300 животни от 65 вида.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари