Семейство от Варна осинови гарга

3

Гаро сам се е преселил в семейство Яневи

От година и половина гаргата Гаро живее при семейство Яневи във Варна. Сред най-любимите ѝ занимания е да се къпе в банята и да крие лъскави малки предмети.

Срещата ни с Гаро започна с мълчание, плод на чистия му инат, а може би и на опознаване. В момента, в който обаче спреш да му обръщаш внимание, започва да ревнува. Първата среща на Гаро със семейство Яневи е повече от запомняща се.

"Стояхме си на двора със съпруга ми и прелетя нещо като птичка. Ние в първия момент не можахме да разберем какво е. Тя кръжеше, летеше на няколко пъти. И в един момент, защото кацна на земята, видяхме, че е гардже и след малко то се подплаши от котката, завъртя се и кацна на главата на съпруга ми. И така тази животинка от година и половина си живее при нас, съвсем свободно си живее. Пускаме я на свобода, тя не си отива, пак се връща", споделя Кремена Петрова пред БНТ.

И до днес Гаро е най-привързан към Йордан. И прекарва най-много време с него.

"Всеки ден му мия клетката, пускам го в гаража да хвърчи свободно. Излизаме навън с него и постоянно е с мен", коментира Йордан Янев.

За година и половина съжителство става ясно, че Гаро особено много държи на своята хигиена. Затова му приготвят банята за къпане и сутрин, и вечер.

Гаргата си има и лоши навици, един от тях е да краде. Често го прави с лъскави неща.

"На дъщеря ми открадна обеците, които така се закопчават с клипси и ги дръпна, и замина с обецата. От там разбрахме, че лъскавите неща много го привличат. Опита и с моите обеци, но тук не му се получиха нещата, защото не може да ги извади от ушите ми", заяви Кремена Петрова.

"Краде на тате някои части от гаража и ги скрива, дори ключовете за колата по някой път е прибирал на свое местенце", разказва Галя Янева.

Въпреки кражбите Гаро остава любимец на семейството. С него не само се съжителства лесно, но е и забавно.

"Аз го нарекох български папагал, защото преди имахме папагал Жако, те са малко по-капризни, по-екзотични. В никакъв случай това животно не е по-трудно за гледане от всякакъв друг вид папагал, аз го нарекох български папагал, особено след като започна да имитира всякакви звуци, сигнали, така че това е български папагал", допълва Кремена Петрова.

За вниманието на стопаните и за пространството в къщата се бори не само Гаро.

"С котката, с нашия домашен любимец горе-долу се спогаждат. Доста често пуска гранулки от своята купичка на нея. Тя е доста любопитна към него, опитва се да го сплашва. Предполагаме, че е мъжки, защото е хиперактивен, много е любопитен, свръхенергия има и затова решихме, че е мъжки и го оставихме да се казва Гаро", разказва Галя Янева.

Това, което най-много обича Гаро преди да заспи, е да си поиграе с някого на криеница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари