Отец Дионисий иска забрана за Борисов да влиза в църква

1
адявам се Светият синод да действа и по-остро освен да призове народните представители
адявам се Светият синод да действа и по-остро освен да призове народните представители Снимка: © Булфото

Да се забрани на премиера Бойко Борисов и целия Министерски съвет да влизат в църква, ако не си изтеглят предложението за ратификация на Истанбулската конвенция.

Предложението отправи от ефира на "Нова телевизия" архимандрит Дионисий.

„Първото, Министерският съвет, който е гласувал такова нещо, би следвало да бъде в забрана да посещава храмовете на Българската православна църква, ако не си изтегли предложението за ратификация на Истанбулската конвенция. Има две дами, които не знам защо са толкова активни, особено за г-жа Цачева се учудвам, защото винаги съм я възприемал като консервативна, и за г-жа Захариева. Що се отнася до народното представителство, тези, които си позволят да гласуват подобно нещо, би следвало веднага да бъдат отлъчени от църквата”, коментира той.

„Надявам се да се оцени самото становище, което е изпратено в Народното събрание, защото юридически то е блестящо, защото се засягат неща, свързани с Конституцията, с международни договории, с приети в страната закони, които така или иначе дават една гаранция за възможност за защита. Надявам се Светият синод да действа и по-остро освен да призове народните представители”, добави отец Дионисий.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари