От "Воля" хвърлиха мерника на Каракачанов

1
Марешки иска оставката на военния министър заради проектите за нова бойна техника
Марешки иска оставката на военния министър заради проектите за нова бойна техника Видео: БНТ

От партия "Воля" ще поискат оставката на военния министър Красимир Каракачанов, ако не бъдат оттеглени проектите за нова бойна техника.

Това заяви днес лидерът на политическата формация Веселин Марешки, след като с депутати от парламентарната група внесоха в деловодството на Народното събрание проект на решение за мораториум върху разходите за въоръжаване. Марешки призова премиера да не се подава на натиск и заяви, че проектът дори може да събори правителството, предаде БНТ.

От "Воля" искат да спрат проектите за модернизация на армията, които включват нов изтребител, нови бойни машини за пехотата и ремонт на фрегатите на обща стойност 3.3 млрд. лв. Веселин Марешки определи предвидената модернизация като поредната брутална кражба на българския народ.

Веселин Марешки, заместник-председател на Народното събрание и лидер на партия "Воля": Трябва наистина да си голям глупак да направиш сделка за 5-6 милиарда и да не бръкнеш в кацата с меда и да не се облагодетелстваш. Това е по-голям грабеж от грабежа КТБ.

Според Марешки предвидените пари трябва да се пренасочат за образование, здравеопазване и национална сигурност. Той допълни още, че този проект за договор може да събори правителството много по-лесно, отколкото Истанбулската конвенция. От "Воля" ще настояват за разсекретяване на стенограмите на последните два консултативни съвета за национална сигурност при президента, за да стане ясно, че единствените, които подкрепят проекта, са президента и военния министър.

Веселин Марешки, заместник-председател на Народното събрание и лидер на партия "Воля": Каракачанов много бързо иска да изхарчи едни 5-6 милиарда. Ние пък останалите българи не искаме. На гол тумбак чифте пищови. Сега на голия тумбак на Каракачанов трябва да му сложим няколко самолета. Образно го казвам. Не си го представям гол, нали. Напротив представям си го добре облечен, защото сега за него се грижат много добре.

От "Воля" заявиха, че от утре започват срещи в парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Женското "НЕ СЕ СЪРДЯ" е като зъболекарското "НЯМА ДА БОЛИ!"

Харесай Дунавмост във Фейсбук