Държавата започва да строи жилища за над 3000 военни

0
Правителството обяви старта на първия пилотен проект - в район "Източен" в Пловдив
Правителството обяви старта на първия пилотен проект - в район "Източен" в Пловдив Снимка: БГНЕС

Правителството обяви старта на първия пилотен проект - в район "Източен" в Пловдив

Държавата започва изграждането на жилища за над 3000 нуждаещи се военнослужещите и цивилните служители на ведомството. Това става ясно от официално съобщение на правителството.

Министерство на отбраната стартира пилотен проект в Пловдив за осигуряване на жилища, необходими за военнослужещите и цивилните служители на ведомството. На днешното заседание Министерският съвет прие решение за даване на съгласие и определяне на условия и ред за учредяване на право на строеж върху имот - частна държавна собственост, предоставен за управление на МО. Поземленият имот се намира на бул. ,,Освобождение в район „Източен“ в Пловдив.

В хода на правителственото заседание вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов се похвалил, както обичайно с модернизацията на армията и че вдигнал заплатите на военните с 50 на сто. Веднага след това обявил, че сега фокусът ще е върху работата по пакета от мерки, свързан със социалната политика на военнослужещите и осигуряването на жилища за тях.

Към настоящия момент картотекираните военнослужещи, които нямат жилища, са 3109. „Бяхме си поставили като задача върху собствени имоти на Министерство на отбраната с процедура отстъпка от право на строеж да започнем изграждането на придобиването на жилища. Днешното решение е първият пилотен проект и той се осъществява в Пловдив“, посочи Каракачанов. Вицепремиерът бе категоричен, че стартиралата процедура ще позволи в рамките на 3 до 5 години да се реши жилищният проблем в армията без да е нужно финансиране от държавния бюджет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари