От ПП предлагат кметовете да управляват само два мандата

0
Управляващите обмислят и вариант да се намали броя на общините
Управляващите обмислят и вариант да се намали броя на общините Снимка: Община Разград / архив

Управляващите обмислят и вариант да се намали броя на общините

Кметовете вече да имат право само на два мандата, а броят на общините да се намали. Тези предложения ще обсъдят управляващите на коалиционен съвет.

То тогава трябва да има и мандат за народен представител. Съгласен съм, че не трябва да има професия кмет или професия общински съветник или народен представител“, коментира Настимир Ананиев, председател на регионалната комисия в НС, предава bTV.

Екип на телевизията открива кмета на Карнобат четвърти мандат Георги Димитров в София за срещата на Националното сдружение на общините. Преди това е бил председател и на общинския съвет.

Тази позиция изисква значителна доза професионализъм, тя не е за лаици, хората им пишат двойка, ако не си вършат работата, тоест не ги избират“, смята Георги Димитров, кмет на Карнобат.

Според позицията на Сдружението на общините, хората имат право на избор.

В българското законодателство е предвидено ограничение в мандатите само за президента. Законовите промени трябва да бъдат предшествани от обществен дебат“, се посочва в позиция на сдружението.

Георги Димитров обмисля и дали догодина да се кандидатира за кмет на Карнобат.

Управляващите обмислят и вариант да се намали броя на общините, за да могат да кандидатстват по-лесно по европейски програми. От сдружението на Общините и тук не откриват сериозни мотиви за промяна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари