От отчаяние бежанците започнаха да се бесят

0
Гръцкият премиер Алексис Ципрас предупреди вчера, че страната няма да се превърне в „склад на мигранти за Европа“
Гръцкият премиер Алексис Ципрас предупреди вчера, че страната няма да се превърне в „склад на мигранти за Европа“ Снимка: AP

Двама отчаяни бежанци се опитаха да се обесят вчера на дърво на площад в центъра на гръцката столица Атина, съобщи „Дейли мейл“, цитирани от BIG5.

Един от мъжете, пакистанец, изпадна в безсъзнание в резултат на затягането на примката и беше откаран в болница от линейка на Бърза помощ.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас предупреди вчера, че страната няма да се превърне в „склад на мигранти за Европа“, след като десетки хиляди бежанци бяха оставени като в капан в страната, в резултат на затварянето на границата на Македония.

Гръцки официални представители твърдят, че 20 000 мигранти са останали блокирани там, след като съседна Македония изненадващо затвори границата си в понеделник пред вълната от сирийци и иракчани.

Всички центрове за мигранти в Гърция вече са пълни, властите започнаха да използват стадиони като места за временно настаняване. 

Агенцията за бежанците към ООН обяви, че търси да наеме в цялата страна хотели за стотици бежанци най-малко за девет месеца.

Повече от 800 000 души през миналата година са пристигнали от Турция на гръцките острови, откъдето пришълците се прехвърлят с лодки се прехвърлят до Атина, а след това се отправят към другите балкански страни и продължават пътуването си към Западна Европа. 

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари