От МОН решиха песен да звучи, вместо звънец да дрънчи

0
Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на пиарите на партиите и държавните институции
Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на пиарите на партиите и държавните институции

Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на пиарите на партиите и държавните институции.

Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна със събиране на абсурдите на предизборната кампания без претенции за изчерпателност, но продължава и след това.

"Във всички училища в страната вече звучи българската песен за Детска Евровизия 2015 вместо традиционния училищен звънец."

Това обяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката. Идеята е част от съвместна кампания с Българската национална телевизия за подготовката за предстоящия музикален конкурс, на който България ще е домакин тази година.  

Песента "Цветът на надеждата", в изпълнение на Габриела Йорданова от Русе и Иван Стоянов от Бургас, ще бъде "специалният поздрав към българските ученици от днес до края на месец ноември", пише ведомството. 

Генералният директор на БНТ Вяра Анкова и заместник-министъра на образованието и науката Ваня Кастрева дадоха началото на инициативата днес в столичното 134-то СОУ "Димчо Дебелянов".

"Благодарение на доброто сътрудничество с Министерството на образованието и науката в българските училища вече звучи песента, с която Габи и Иван ще представят страната ни. Така посланието за надеждата и мечтите ще стигне до всички български ученици чрез тази обща инициатива", коментира Вяра Анкова. 

"Благодаря на обществената медия за подаръка, който направиха на българските ученици. Инициативата показва, че децата на България са с прекрасни гласове и сърца и ще продължат да разнасят славата на страната ни по света", коментира и зам.-министър Ваня Кастрева.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари