Роснефт заплаши да спре доставките на петрол по тръбопровода "Дружба"

0
РСК уточни, че сега част от доставките минават през пристанищния град Рощок
РСК уточни, че сега част от доставките минават през пристанищния град Рощок Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Базираната в Германия рафинерия РСК, собственост на Роснефт, предупреди за възможни краткосрочни ограничения на доставките на суров петрол по тръбопровода "Дружба"

Това се съобщава на сайта на компанията, предава РИА Новости, цитирана от агенция Фокус.

По-рано в петък германското министерство на икономиката и защитата на климата обяви, че германското правителство е прехвърлило Rosneft Deutschland и RN Refining & Marketing, структура на Роснефт, на Федералната мрежова агенция (BNA) в доверително управление. Така агенцията получи контрол върху Rosneft Deutschland и над съответния дял в три петролни рафинерии - РСК Schwedt, MiRo и Bayernoil.

РСК уточни, че сега част от доставките минават през пристанищния град Рощок.

"Доверителното управление на Rosneft Deutschland не означава, че РСК е под доверително управление... Ние оставаме фокусирани върху безопасната и надеждна работа на рафинерията“, обясниха от компанията.

Роснефт, чрез германски дъщерни дружества, притежава 54,17% от тази рафинерия.

Рафинерията на РСК Raffinerie GmbH се намира в Швед. Това споразумение позволява доставката на петрол Urals през тръбопровода "Дружба“. Капацитетът на завода е 11,6 милиона тона годишно (настоящият дял на Роснефт в капацитета на завода е 6,3 милиона тона годишно), индексът на Нелсън е 9,8. Акционери: Роснефт - 54,17%, Shell - 37,5%, Eni - 8,33%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари