От днес отпада синият талон за шофьорите

1
Според измененията в НК, документът се явява абсолютно ненужен и необосновано създава административна тежест върху водачите
Според измененията в НК, документът се явява абсолютно ненужен и необосновано създава административна тежест върху водачите Снимка: БГНЕС

Според измененията в НК, документът се явява абсолютно ненужен и необосновано създава административна тежест върху водачите

Контролният син талон към свидетелството за управление отпада от днес. Това става възможно, след като депутатите гласуваха промени в Наказателния кодекс и премахнаха изискването за шофьорите.

В петък измененията бяха обнародвани в "Държавен вестник", а от днес влизат в сила.

Предвид че службата за контрол и отчет на водачите поддържа в автоматизиран вид база данни с информация за нарушенията и броя контролни точки на водачите, този документ се явява абсолютно ненужен и необосновано създава административна тежест върху водачите, се посочва в мотивите към измененията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    ...
    Много жалко ! Това беше един уникален по рода си чек пойнт за добросъвестен водач. Който го няма е ЛЕШ ! Моето ще си го рамкирам и ще си го окача на стената, като един хубав спомен за доброто старо време, в което бързо ставаше ясно кой кой е. Защо не махат зеления стикер за гражданската, а ? Защото мафията ще ги залее с киселина. Трябва да бъде щавен народът. Нещастници.
  • 3
    4
    BTW
    Всъщност на сървърите има информация за всеки . Такива картончета са отживелица.
  • -6
    3
    ЧЕЧЕНСКА СИЛА
    Аз нямам проблеми с катаджии, спират ме и само като разберат, че съм много добър приятел на ЧЕЧЕНЕЦА и се насират. Буквално съм над закона, заради това, че съм с ЧЕЧЕНЕЦА приятел. За това призовавам всички да гласуват за ЧЕЧЕНЕЦАААААА когато се кандидатира за президент. И не забравяйте преди лягане да си отворите прозореца и да се провикнете, ЧЕЧЕНЕЦДАААААААААААААААААААААААААААА и след това малко по тихичко да кажете: и тошо куката
  • 0
    2
    До редактора
    Никъде не намерих какво става със златния (платен) талон, който заместваше синия и даваше превилегии на приносителя му.
  • 0
    1
    Де да знам
    Че то от поне пет години нямам представа къде ми е това картонче. Никога не е представлявало интерес за мен, а и няма предвидена санкция ако не го нося.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари