Почернени семейства искат по-тежки наказания за шофьорите-убийци

3
Близки на загинали при катастрофи се събраха тази сутрин пред Народното събрание
Близки на загинали при катастрофи се събраха тази сутрин пред Народното събрание Снимка: БНТ / стоп кадър

Близки на загинали при катастрофи се събраха тази сутрин пред Народното събрание

Семейства на загинали при катастрофи се събраха тази сутрин пред Народното събрание с искане за промени в Наказателния кодекс, които да позволяват по-тежки наказания за убийците на пътя. По-късно те ще разговарят и с представители на прокуратурата, предаде БНТ.

Силвия Вълкова губи сина си през 2020 след катастрофа край пловдивското село Кадиево. При произшествието загива още едно младо момче. Шофьорът, причинил катастрофата, е употребил марихуана. След съдебно дело, проточило се 3 години, две инстанции потвърждават присъда от 5 години затвор за виновника за произшествието.

"Употребата на марихуана, алкохол и превишената скорост не са престъпления по непредпазливост, а това е умишлено. Никой не ти слага цигарата в устата насила, нито ти налива алкохол, нито ти натиска педала на газта. И смятаме, че тези престъпления трябва да бъдат умишлени и тогава ще има по-адекватни присъди, защото живота на нашите две деца не струва 5 години", казва Силвия Вълкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари