От - 10 до + 18 градуса през декември

0
Ще има ли сняг за Коледа?
Ще има ли сняг за Коледа?

Ще има ли сняг за Коледа?

Средномесечните температури през декември ще бъдат около нормата, съобщават от НИМХ. В Северна България и високите полета това е от 0° до 2°, в Горнотракийската низина – 2-3° , по Черноморието и в най-южните райони – 4-6˚, а в планините – от минус 8° до минус 2°.

Най-ниските температури през декември ще бъдат между минус 10° и минус 5°, а най-високите – между 13° и 18°.

В началото на месеца ще е сравнително топло, с разкъсана средна и висока облачност. Между 2 и 4 декември, с преминаване на средиземноморски циклон, облачността ще става по-плътна и от запад на изток на много места в цялата страна ще има валежи от дъжд, който в северозападната половина от страната ще преминава в сняг. Около средата на първото десетдневие вероятността за валежи намалява, но се повишава вероятността за мъгливо време в низините сутрин. Температурите ще са близки до климатичните норми. През втората половина от първото десетдневие отново се очаква значителна облачност, валежи от сняг в по-голямата част от страната и температури по-ниски от обичайните за периода.

През второто десетдневие се очаква температурите да се повишат и да бъдат близки или по-високи от нормите, вероятността за валежи намалява. Отново ще има условия за намалена видимост или облачност на места в низините и котловините сутрин. Около средата на периода има вероятност за значителна облачност, валежи на повече места в страната и относително понижение на температурите.

През първите дни от третото десетдневие на месеца изгледите са за време без валежи и с температури близки до обичайните. През последните дни от месеца се очаква температурите да се повишат и да бъдат над нормите. Повишава се и вероятността за валежи от дъжд, в Северна България и високите полета - и от сняг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари