Температурите скачат до 16 градуса

0
Очаква ни затопляне на времето в следващите дни
Очаква ни затопляне на времето в следващите дни

Очаква ни затопляне на времето в следващите дни

В четвъртък облачността ще е предимно значителна, на места ще превали слаб дъжд. В източните райони югозападният вятър ще се усили и дневните температури ще достигат 15-16°. В Западна България ще се задържи почти тихо и там в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а дневните температури ще са до 5-7°.

Това се посочва в седмичната прогноза за времето у нас (18 - 23 януари) на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В петък ще се задържи сравнително топло. Облачността ще е променлива, по-често значителна, на отделни места със слаби валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад, по-късно следобед - от северозапад и ще започне да нахлува студен въздух, който в събота ще обхване цялата страна. Вятърът ще стане от изток-североизток. Ще бъде облачно, с валежи предимно от сняг; в Южна България отначало от дъжд, но и там бързо ще преминава в сняг.

Има повишена вероятност на места количествата да са значителни, ще се образува и нова снежна покривка. В Централна Северна и Североизточна България, както и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Температурите ще са с малък дневен ход, близки до нулата.

В неделя още от сутринта валежите ще отслабнат и спират. Ще бъде студено, в източната половина от страната все още и ветровито.

В понеделник вятърът ще отслабне, в Югозападна България и ще стихне; сутринта ще е доста студено с минимални температури между минус 12° и минус 7°, а максималните ще са без съществена промяна - около 0°. Облачността ще е разкъсана, на места до предимно слънчево. По-късно след обяд, със слаб южен вятър ще започне затопляне.

Във вторник ще има временни увеличения на облачността, на отделни места е възможно слабо да превали. Вятърът ще се ориентира от северозапад и в Дунавската равнина ще се усили. Дневните температури ще се повишат чувствително.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари