Оставиха учителката, обвинена в убийство, да се грижи за другите си деца

0
Венелина е обвиняема за убийство на новороденото си дете
Венелина е обвиняема за убийство на новороденото си дете

Обвинената в удушаване на бебето си учителка от Горна Оряховица е оставена да се грижи за трите си по-големи деца.

Според доклад на социалните служби, които се самосезираха и започнаха проверка, 34–годишната Венелина Петкова не била опасна за децата и можела да се грижи за тях. Момчетата не са били изведени от семейството като евентуална временна мярка за закрила, пише 24 часа.

Учителката е привлечена като обвиняема за убийство на новородено и е с мярка за неотклонение "подписка". Жената е изписана от болница дни след драмата, която се разигра в парк в железничарския град на 12 октомври. Все още по случая се чакат експертизи, които да докажат механизма на убийството.

Младата преподавателка в училището в стражишкото село Виноград в момента не работи. "Ползва болничен и неплатен отпуск", обясни директорката на ОУ "Св.Климент Охридски" Донка Игнатова.

Зловещият случай гръмна, след като Венелина Петкова бе открита с обилен кръвоизлив в градски парк в Горна Оряховица и приета в болницата. Лекарите установили, че тя е родила същия ден, а полицаи откриха мъртво момченце в чанта, в багажника на семейната кола. След извършена аутопсия от прокуратурата съобщиха, че бебето е живородено, дишало е десетина минути и е било удушено.

Стана ясно, че учителката от Горна Оряховица прикривала, че чака четвърто дете и до последно била на работа във Виноград. Тя твърдяла, че бебето се родило мъртво, а по-късно сменила версията си - че го е удушила, докато го дърпала, за да го извади от утробата си.

Разследването не е приключило, а съпругът й е само свидетел по случая. Според обясненията на двамата, той не знаел за бременността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари