Оставиха в ареста майката, убила детето си в Лазарово

1
Според служебния защитник на майката, тя е в добро психически състояние
Според служебния защитник на майката, тя е в добро психически състояние Снимка: БГНЕС

Според служебния защитник на майката, тя е в добро психически състояние

Окръжният съд в Плевен остави в ареста жената, задържана за убийството на детето ѝ в плевенското село Лазарово, съобщава БГНЕС.

Поради тежестта на престъплението съдът е счел, че са налице достатъчно факти и обстоятелства, че тя може да се укрие, или да извърши друго престъпление.

Според служебния защитник на майката, тя е в добро психически състояние и предстои тепърва да се изясняват мотивите за престъплението.

Заседанието на окръжния съд в Плевен се проведе при закрити врати.

Припомняме ви, че убийството на момиченцето на година и 9 месеца вероятно е станало на 22 октомври м.г. Същия ден 22-годишната му майка е напуснала селото.

Тя се казва Маринела, твърдят жители на селото, цитирани от в. “24 часа”. Те си спомнят, че майката на Маринела преди много години е умъртвила едно от децата си като новородено, но не е лежала в затвора.

Въпреки че вече детето ѝ е било мъртво, младата жена е публикувала много снимки във фейсбук, на които се смее, чудят се съселяните ѝ. По това време малкото момиченце е било обявено за издирване от дядото. Само дни преди това Маринела е публикувала снимка на рожбата си и е написала “Моята любов”, показа проверка на вестника. Месец след убийството на детето си младата жена отбелязва, че празнува имения си ден заедно с младеж.

В четвъртък следобед при беседа с психолози и полицаи майката Маринела е признала за убийството на детето си. Тя е завела разследващите при части от тялото на рожбата, които са намерени в къщата. Назначени са ДНК експертизи, за да се докаже, че са от нейното дете.

Събират се доказателства за механизма на престъплението. Не са изяснени и мотивите на майката за убийството. Предстои комплексна съдебно-психиатрична експертиза, която да покаже дали е вменяема. Подробности за бруталното престъпление разказаха окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов, заместникът му Николай Пачевски, шефът на полицията Веселин Вътов и началникът на криминалния сектор Христо Терзиев.

Детето е било отглеждано от майка си. Тя е полагала добри грижи за него. Помагал ѝ нейния баща, който ѝ давал пари. Живели са в общо домакинство и са поддържали добри битови условия в къщата. Отношенията в семейството са били нормални и не са давали основания на полицията и властта за съмнения, че детето е в опасност, обясниха разследващите.

Момиченцето изчезва на 22 октомври м.г. Месец по-късно, на 23 ноември, дядото е подал сигнал в полицията и пред социалните, че дъщеря му и внучето са напуснали дома им в Лазарово. Детето е било обявено за общодържавно издирване чак на 23 декември м.г., след като не е намерено в област Плевен.

Три дисциплинарни производства срещу полицаи са образувани заради забавяне на издирването на детето и пропуски в работата, съобщи старши комисар Веселин Вътов.

56-годишният дядо на убитото дете е осъждан. Има криминално досие, но засега няма данни, че той е съпричастен към смъртта на внучето си.

Бащата на мъртвото момиченце не го е припознал и никога не е живял с майката дори на съпружески начала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари