Изписаха бебето на Дани от горнооряховската болница

5
Тази вечер приятели и близки на Данислава Стоянова отново се събират на бдение в нейна памет
Тази вечер приятели и близки на Данислава Стоянова отново се събират на бдение в нейна памет Снимка: Фейсбук / вестник 24 часа

Тази вечер приятели и близки на Данислава Стоянова отново се събират на бдение в нейна памет 

Днес от болницата в Горна Оряховица бе изписано бебето на 21-годишната Данислава Стоянова, която почина в резултат на усложнения след секцио, извършено в лечебното заведение.

Близките са взели новороденото момченце около 13:30 ч. през заден вход на родилно, за да не попаднат на чакащите ги около 2 часа журналисти. Те получили съвети и консултации от педиатъра д-р Илия Атанасов, който е наблюдавал новороденото през целия 5-дневен престой, пише вестник 24 часа.

Първите няколко часа след раждането бебето имаше трудна адаптация, тъй като бе с асфиксия - кислороден недостиг, затова и беше поставено няколко часа на кислород, но бързо я преодоля", коментира д-р Атанасов. Той допълни, че в АГО на новороденото са правени три пъти изследвания, приемало е антибиотик, а близките са държани в течение през цялото време.

Бебето е захранено на 6-тия час с изкуствено мляко. Много бързо приемаше храна в големи количества, бързо наддаде и бързо преодоля физиологичния спад на теглото. Родено е 3 540 грама, а го изписваме 3 600 грама”, допълни д-р Атанасов. Той бе запазил пъпната връв на малкия Любослав за баба, дядо и таткото Кристиян. Подготвил бе и подарък - адаптирани млека за бебето.

Тази вечер приятели и близки на Данислава Стоянова отново се събират на бдение в нейна памет и с настояване за истината около трагедията. То ще се състои в двора на болницата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари