Оставиха трима сирийци в ареста в Русе

0
Според магистратите има висок риск мъжете да напуснат пределите на страната и така да осъществят отново престъпление
Според магистратите има висок риск мъжете да напуснат пределите на страната и така да осъществят отново престъпление Снимка: Dunavmost

Според магистратите има висок риск мъжете да напуснат пределите на страната и така да осъществят отново престъпление

Определенията на Районен съдРусе, с които е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на три лица, представящи се за сирийски граждани, бяха потвърдени от Окръжния съд и влязоха в законна сила.

Срещу тримата са повдигнати обвинения за това, че на 20.03.2023 г., на ГКПП "Дунав мост" направили опит да излязат през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта, като деянието им останало недовършено поради независещи от тях причини.

Според защитника им, тримата млади мъже са избягали от войната в Сирия и не следвало да престояват в ареста заедно с рецидивисти, крадци и убийци. Прокурорът възрази, че обвиняемите са без документи за самоличност и при по-лека мярка за неотклонение биха се укрили и по този начин биха затруднили разследването по водените срещу тях наказателни производства.

Според въззивните магистрати, Районен съд - Русе правилно е преценил и е взел по отношение на обвиняемите мярка задържане под стража. Въпросът за съпричастността на всеки един от тях в извършването на инкриминираното деяние е в достатъчна степен изяснен, гласи решението. Безспорно, както са счели и дежурните състави в Районен съдРусе, ако не бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда, е налице висок риск мъжете да напуснат пределите на страната и така да осъществят отново престъпление по същия текст от Наказателния кодекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Муамар Бин Пенчин Бин Салим На...
    Очаквайте скоро и един Лилибиуец да улезе у затвора.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари