Румънски граничари върнаха 13 нелегални мигранти в Русе

1
Сирийски граждани били открити в камион на ГКПП Гюргево
Сирийски граждани били открити в камион на ГКПП Гюргево

Сирийски граждани били открити в камион на ГКПП Гюргево

13 сирийски граждани, без документи за самоличност, са открити в товарното отделение на камион на ГКПП Гюргево, съобщи Румънската гранична полиция.

Камионът, управляван от 41-годишен турски гражданин, е пътувал по маршрута Грузия - Литва. Пристигнал е на пункта около 04:40 часа на 6 март 2024 г.

Граничните служители са извършили проверка на камиона, след като са анализирали риска. Открили са 9 мъже и 4 жени, скрити в товарното отделение.

При разследването сирийските граждани не са представили документи за самоличност.

На турския шофьор е отказано влизане в Румъния за срок от 5 години. Камионът и 13-те лица са предадени на българската гранична полиция за по-нататъшно разследване и предприемане на законни действия.

Случаят е пореден пример за засиления трафик на хора по европейските маршрути.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    Допълнение към 8
    Пропуснахме френския в романската езикова група.
  • 6
    8
    До всички лингвисти по-долу
    В Европа има няколко езикови групи. Румънският е в една от тях - романската, с корени в латинския, в нея влизат италиански, испански, португалски и румънски. Айде използвайте интернет и за нещо друго освен да си разменяте снимки на маникюра и как си прекарахме у какини.
  • -4
    7
    Стефка Бонева
    Не са Славяни а са Романизирани Даки Научете го най-накрая !!!!Да не би да говорят на български или на руски или на сръбски или на полски .Езикът им е Италиански не знам сега развален ли е или не но Румънец се разбира прекрасно с един Италианец Защо ли е така всезнайковци?Айде обяснете ми на мене!!!!!
  • 6
    6
    до 2
    Защо не се пробваш да прочетеш някоя книжка по въпроса, че кънтиш на кухо и некомпетентно! Я виж названията на селата им , виж и откога са приели латиницата, както и езиковата реформа?! Асимилирани славяни са си! Аман от хора само с едно "Винету" в главата!
  • 13
    5
    Балканеца
    Сийке, до 19 век офицалния език във Влашко е старобългарския. И днес, ако се разходиш и разгледаш старите църкви, надписите са на български. След обединението на Влашко и Молдова се прави езиковата реформа в новосъздадената Румъния и се сменя кирилицата с латиница. Това, разбира се, се случва по чисто политически причини, за да може новата държава да става по- близка до западните цивилизации, вместо до източните. Нещо, което лека полека и днес се прекарва и при нас. Разликата е, че при тях е станало бързо, а при нас се прави по- бавно, но ефекта е същия, отдалечаване на езика от корена си. А дърво без корени... Но тези неща не са важни за съвременния българопитек, а мисленето е процес твърде труден.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари