Четири години затвор за опит за трафик на мигранти в Русе

0
39-годишен мъж искал да преведе през границата 16 сирийци
39-годишен мъж искал да преведе през границата 16 сирийци Снимка: Архив / Dunavmost

39-годишен мъж искал да преведе през границата 16 сирийци

С присъда от 11.01.2024 година Районен съд – Русе призна Д.П., на 39 години, за виновен в извършване на престъпление по чл.280, ал.2, т.1, 3 и 4 във връзка с ал.1 във връзка с чл.18, ал.1 от НК и го осъди на четири години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален общ режим и наказание „Глоба“ в размер на 20 000 лева, съобщават от прокуратурата.

Делото бе образувано през месец декември 2023 година в Районен съд – Русе по обвинителен акт на Районната прокуратура в града.

Съдът е признал Д.П. за виновен поповдигнатото му обвинение за това, че на 24.08.2023 година в град Русе, на ГКПП „Дунав мост”- Русе, трасе „Изход“, е направил опит да преведе през границата на страната група от хора – 16 сирийски граждани, без разрешение на надлежните органи на властта – служителите на ГКПП – ГПУ - Русе, като едно от горните лица е малолетно, а друго – непълнолетно, и е използвано моторно превозно средство – товарен автомобил с прикачено към него хладилно полуремарке, собственост на полско търговско дружество, като деянието му е останало недовършено, поради независещи от волята му причини.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари