Още 4 кораба с храни отплаваха от Украйна

0
Това стана възможно в рамките на споразумението, което беше подписано между Москва и Киев
Това стана възможно в рамките на споразумението, което беше подписано между Москва и Киев Видео: NOVA

Те са натоварени с над 160 хиляди тона хранителни продукти

Четири украински кораба, натоварени с повече от 160 хиляди тона хранителни продукти, отплаваха от пристанищата в Черно море, информира NOVA

Това стана възможно в рамките на споразумението, което беше подписано между Москва и Киев с посредничеството на Турция и ООН. Координацонният център е разрешил заминаването на общо пет кораба - четири от Черноморск и един от Одеса. Два от тях превозват общо 110 хиляди тона царевица и пътуват за турски пристанища. Третият кораб с хранителни продукти се отправи към Китай, а четвъртият - с олио е за Италия.

“Успяхме да възстановим доставките по море на украински земеделски продукти. Пристанищата ни в Черно море отново работят. И въпреки че е твърде рано да се правят заключения, можем да кажем, че това е положително за нашата държава и за всички наши партньори. Най-големият риск - този за сигурността - не е отминал. Заплахата от руски провокации и терористични актове остава”, подчерта украинският президент Володимир Зеленски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Истина
    Защо не написахте пак истината? Самите украинци, които са в България, твърдят че внасяте Оръжие в тяхната страна. За какъв чеп тогава идват камиони със зърно от там, нима защото нямат храна? Поредните глупости на Зеленски и сие, които ни смятат за баламурници.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари