Франция изгони шестима руски дипломати

0
Според властите дипломатите са действали "под прикритието на тяхното посолство в Париж" и "техните дейности са се оказали противоречащи на френските национални интереси"
Според властите дипломатите са действали "под прикритието на тяхното посолство в Париж" и "техните дейности са се оказали противоречащи на френските национални интереси" Снимка: iStock

Франция експулсира шестима руски дипломати, заподозрени в шпионаж

Това съобщиха властите в Париж, цитирани от АФП и БНР

Според властите дипломатите са действали "под прикритието на тяхното посолство в Париж" и "техните дейности са се оказали противоречащи на френските национални интереси", съобщи външното министерство на страната.

„След продължително разследване Главната дирекция за вътрешна сигурност на Франция разкри в неделя, 10 април, тайна операция, извършена от руските разузнавателни служби на наша територия. Шестима руски агенти, действащи под дипломатическо прикритие, са обявени за персона нон грата", се казва в съобщение на властите във Франция.

Редица европейски страни по-рано изгониха руски дипломати, като броят им вече надхвърля 200.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    6 до 5
    Извинявам се, това беше във връзка със статията за повишаване цените на горивата. Както е казал поета : "... устата сгрешила, сама промълвила...":)
  • 1
    6
    до 5
    То газ и нефт трябват не само през отоплителния сезон. За много браншове газта е критична суровина. Без газ няма цимент, няма стъкларска промишленост, няма производство на торове, няма металолеене доколкото са останали такива предприятия в ЕС. Ако спреш отоплението на една пещ за топене на стъкло и то изстине, то пещта не подлежи на възстановяване, изхвърля се и се прави нова. Та, ЕС за пореден път стрелят в себе си. Добрата новина е, че бизнесът започва да реагира на простотиите на еврочиновниците.
  • 4
    5
    Нели КОЛЕВА
    Нашият външен министър преди седмица призна,че на съвет в Брюксел е взето решение да се гонят руски дипломати,като се използва обвинение в шпионаж.Водят се военни действия и както се знае-в любовта и на война всичко е позволено!Книгите на Кисинджър са много полезни -там е написано много по тези въпроси.
  • 0
    4
    до 3
    Аз се изхождам по статиите, а ти - по коментиращите. Както съм ти казвал много пъти, ако нямаш какво да кажеш по някаква тема, защото си очевидно тъпичко човече, няма смисъл да плюеш по изказващите се скритичък зад екранчето. По-добре кажи какво мислиш за изгонването на дипломатите. Нали знаеш какво е дипломат, Франция, Русия?:)
  • 0
    3
    До 2
    По е важно,че ти се изходи тази сутрин и ти е леко,леко!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари