Осем месеца затвор за шофьор, седнал зад волана с 0,62 промила

2
Той вече бил осъждан за шофиране след употреба на алкохол през 2013 година
Той вече бил осъждан за шофиране след употреба на алкохол през 2013 година

Окръжен съд – Русе потвърди наказанията лишаване от свобода за срок от осем месеца при първоначален общ режим, глоба в размер на 600 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от една година и шест месеца, наложени на Г. Г. за това, че управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда, а именно 0,62 на хиляда, след като вече е бил осъждан през 2013 г. отново за управление на МПС с алкохол.

На 30.04.2016 г. подсъдимият и негов приятел посетили питейно заведение в центъра на град Ветово, област Русе, докъдето се придвижили с автомобила на последния. Там двамата употребили алкохол.

Около 2.00 часа на 1.05.2016 г. решили да се прибират по домовете си и тъй като подсъдимият бил пил по-малко алкохол, именно той управлявал автомобила. Поради употребения алкохол и късния час, подсъдимият управлявал автомобила несигурно, което направило впечатление на полицейските служители, изпълняващи задълженията си безопасност на движението по пътищата.

Г. Г. възприел визуално полицейския автомобил, в който се намирали двамата полицаи, съзнавал, че бил употребил алкохол и решил да избегне проверката си като рязко сменил посоката си, водеща го към тях. Това поведение накарало полицаите да го последват и спрат за проверка. Подсъдимият лъхал на алкохол, поради което бил изпробван с техническо средство, което отчело стойност 0.62 промила. За извършеното нарушение на подсъдимия бил съставен акт за установяване на административно нарушение, в който изрично вписал, че няма възражения. Бил му връчен талон за медицинско изследване, който Г. Г. не използвал.

За извършеното престъпление първоинстанционният съд, след като е отчел многобройните смекчаващи отговорността обстоятелства, е наложил наказания малко под предвидените в закона.

Подсъдимият е обжалвал тази присъда с искане да бъде оправдан, посочвайки, че деянието е останало недоказано. След анализ на всички доказателства по делото, въззивният съд счете изложените в жалбата доводи за неоснователни и потвърди изцяло присъдата на Районния съд.   

Решението на Окръжен съд – Русе е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари